Modetrends die door de jaren heen weer terug zijn gekomen!

Je hebt het vast weleens gemerkt: modetrends die vroeger ‘’in’’ waren, komen nu weer helemaal terug. Ondanks dat je ooit hebt gezworen iets niet meer te dragen, zie je het nu steeds vaker weer terugkomen. Hierbij kun je denken aan low waist jeans, statement brillen of prints. In dit artikel noemen we een paar modetrends van vroeger die je nu met een gerust hart weer uit de kast kunt trekken!

Low waist jeans

In de jaren 2000 was het helemaal in: spijkerbroeken met een lage taille. Ondanks dat dit een controversiële trend was en niet iedereen het leuk vond, is het weer helemaal terug. Je kunt dus weer met een gerust hart je oude spijkerbroeken uit de kast halen en dragen. Heb je al je oude spijkerbroeken weggegooid of wil je graag een nieuwe low-waist jeans? Kijk dan vooral bij tweedehands winkels of online. Hier kan je voor een prikkie originele jeans scoren.

(Nep) leer

Leren kledingstukken zijn allang niet meer alleen voor mannen of motorrijders, en flink wat jaren geleden begrepen ze dit ook al. Maar nu is het weer helemaal terug: (nep) leer. Jassen, broeken en laarzen: alles mag met dit materiaal. Door een leren jasje te combineren met een jurkje kun je het net even wat stoerder maken. Een leren broek houdt je daarnaast ook lekker warm tijdens de koude dagen, en ziet er leuk uit met een gebreide trui. Op zoek naar leuke (nep) leren items? Je hebt verschillende soorten leer om uit te kiezen. Denk aan tuigleer, nappa leer of kunstleer. Kies iets dat bij je past!

Blazers (of colberts)

Ook blazers/colberts zijn tegenwoordig niet voor mannen in pak, maar ook vrouwen dragen dit maar al te graag. In de jaren 80 werd dit al veel gedragen met grote schoudervullingen en met spijkerbroeken. Ook nu mag een blazer lekker ‘’oversized’’ zijn, het liefst 1 of 2 maten te groot, of gestolen uit de kast van je vader. Draag het met een pantalon voor een nettere look of juist met een spijkerbroek voor een casual outfit. Blazers kun je goedkoop scoren bij de kringloop of online. Met een zwarte blazer zit je altijd goed en kun je enorm veel outfits mee creëeren.

Gehaakte kleding

Vooral ‘s zomers is gehaakte kleding weer helemaal hip, net zoals in de jaren 90. Denk hierbij aan gehaakte setjes, jurkjes of topjes. Het geeft echt een bohemian-uitstraling aan je outfit en is daarna lekker luchtig. Maar ook in de winter kun je natuurlijk heerlijke gehaakte truien en vesten dragen om je lekker warm te houden. Bonuspunten natuurlijk als je het zelf hebt gehaakt! Kortom, er zijn vroeger enorm veel verschillende modetrends geweest die nu weer helemaal terug en hip zijn. Leren kleding, colberts, spijkerbroeken met een lage taille en gehaakte kleding kun je weer met een gerust hart uit de kast trekken voor leuke outfits!

Share

Geef een reactie